Cum se face un anime?

Pre-producția

 Este faza proiectului înainte ca cineva să înceapă efectiv să facă spectacolul. Toate proiectele de film și televiziune au o fază de pre-producție; durata acestuia poate varia foarte mult, în funcție de mai mulți factori, cum ar fi cât de mare va fi proiectul, câți bani sunt necesari și așa mai departe. Pre-producția începe de la locul în care propunerea sau ideea pentru un nou anime se întâmplă până la punctul în care animația în sine este gata să înceapă producția. Toată planificarea proiectului și pregătirea financiară au loc aici.

Regizorul joacă un rol important în acest sens. El sau ea va face parte din pre-producție pentru că ei au cuvântul atunci când vine vorba de angajarea restului echipei de producție. La fel ca la Hollywood, pentru a ocupa pozițiile cheie, regizorii vor angaja oameni în care au încredere și cu care au mai lucrat.

Storyboard-uri

Scenariul descrie povestea în termeni de scene și dialog, dar nu este o reprezentare vizuală. Regizorul trebuie să transforme scenariul într-un ghid vizual pentru a le comunica animatorilor exact ceea ce își dorește.

Aici intervine un "storyboard". Acesta este un set de schițe brute care detaliază ceea ce trebuie să se întâmple în fiecare scenă. De asemenea, arată cum ar trebui să arate aspectul scenei și așa mai departe. Poate exista și artă conceptuală dacă povestea nu are deja un design vizual, așa cum ar face un manga.

Crearea aspectului

Deoarece aceasta este animație, nu există scene reale de filmare cu "cameră". În schimb, "aspecte" sunt create din storyboard care oferă detalii cum ar trebui să arate fundalul și perspectiva, unde vor avea loc tăieturile și cum se va mișca "camera". Designul aspectului este locul unde începe cu adevărat producția de animație.

Animație cheie

Aspectele sunt date animatorilor cheie. Ei vor crea cadre cheie de înaltă calitate. Adică primul și ultimul cadru al oricărei mișcări fluide de pe ecran, cum ar fi cineva care întoarce capul, se trage înapoi pentru un pumn, își schimbă expresia facială și așa mai departe.

Cadrele cheie sunt prin urmare coloana vertebrală a animației și servesc drept referință pe tot parcursul procesului de animație. Pentru a crea iluzia de mișcare lină, filmele ne prezintă 24 de cadre pe secundă sau mai mult. Acest lucru ar presupune că aveți nevoie de 24 de desene pentru fiecare secundă de animație! Deoarece există de obicei doar două sau trei cadre cheie pe secundă de anime, acele cadre suplimentare trebuie să provină de undeva.

In Between Artists

Treaba de neinvidiat de a desena toate acele cadre revine unui alt tip de animator numit artist "în mijloc". După cum probabil v-ați dat seama, această persoană desenează toate cadrele dintre cadrele cheie. Acesta este un artist mai puțin senior, iar munca este adesea externalizată către forță de muncă ieftină în locuri precum Coreea de Sud.

Trecerea digitală

În zilele noastre, indiferent de modul în care începe animația, aceasta ajunge inevitabil ca media digitală. Odată ce echipele de animație sunt terminate, totul trebuie colorat. Celulele colorate sunt puse pe fundal conform machetelor.

Sonorizarea

Anime-urile nu sunt filme mute! Asta înseamnă că mai sunt multe de făcut. Artiștii vocali trebuie să dea viață personajelor, așa că animația finală sau aproape finală este trimisă la studioul de dublare unde pot fi create piese vocale. De asemenea, avem nevoie de lucruri precum sunet ambiental, efecte sonore, muzică și orice alte lucrări audio, cum ar fi mixarea și masterizarea.

După toată această muncă, episodul tău este practic gata să fie expediat. 

Creați un site gratuit! Acest site a fost realizat cu Webnode. Creați-vă propriul site gratuit chiar azi! Începeți